Cloud opslag & -storage

Cloud opslag of -storage is een vorm van online opslag waarbij gegevens worden opgeslagen op meerdere virtuele servers, meestal georganiseerd door derden, in plaats van dat de data gehost wordt op dedicated servers. Door het virtualiseren van datacenters kunnen deze datacenter operators gemakkelijk voldoen aan de opslagvraag. Vanwege het virualiseren van servers kan gemakkelijk opslagcapaciteit worden toevoegen of verwijderen.

Cloud opslag diensten kunnen worden benaderd via een web service application programming interface (API) of via een web-based gebruikersinterface. Opslag, onderhoud, back-up, replicatie van gegevens en overige zaken zijn de verantwoordelijkheid van de service provider.

Steeds meer data wordt opgeslagen in de Cloud vanwege drie belangrijke voordelen:

  1. Alleen betalen voor opslagruimte die daadwerkelijk gebruikt wordt,
  2. Geen fysieke apparatuur aan schaffen,
  3. Geen gedoe met onderhoud en beheer

De kosten voor opslag bij data-intensieve bedrijven nemen de laatste jaren exponentieel toe, ook als deze via de Cloud worden opgeslagen. Daarnaast spelen juridische aspecten een rol bij de keuze voor cloud storage leveranciers, maar ook zaken als netwerksnelheden.

De Cloud opslag experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Cloud storage en opslag experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw Cloud opslag vraagstukken, uitdagingen en projecten. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>