Public cloud

Een public Cloud is een Cloud omgeving die openbaar is voor iedereen. De Cloud provider stelt de public Cloud via internet beschikbaar. De gebruiker betaald alleen voor de daadwerkelijk afgenomen  middelen en diensten. Bekend professioneel voorbeeld van public Cloud software is bijvoorbeeld Office 365. De aanbieder van de public Cloud applications zorgt altijd voor voldoende capaciteit, maar is vrij in welke servers en middelen hiervoor worden gebruikt.

Een public Cloud server is gebaseerd op Cloud computing, hetgeen betekent dat de resources van verschillende hosting servers beschikbaar worden gesteld. Virtuele Xen of VMware servers worden aangemaakt en maken vervolgens gebruik van deze resources. Het is een virtuele hosting omgeving die applicaties niet limiteert op de resources, omdat dit snel en gemakkelijk kan worden uitgebreid. Daarnaast kunnen deze public Cloud servers ook worden verspreid over verschillende datacentra, waardoor er een betrouwbare en krachtige hosting omgeving ontstaat.

De voordelen van public Cloud

Het gebruiken van een public Cloud heeft een aantal voordelen:

  • Geen investeringen in hard- en software,
  • Eenvoudig vergroten of weer verkleinen van benodigde ruimte en capaciteit,
  • Kosten schalen mee met de behoeften,
  • Snelle transitie en implementatie.

Andere Typen Cloud Computing

Andere veelvoorkomende typen Cloud computing zijn:

  • Private Cloud, Cloud omgeving die exclusief voor één organisatie bestemd is,
  • Hybride Cloud, een combinatie van twee of meerdere typen Cloud, geeft organisaties de mogelijkheid gevoelige data gescheiden van de rest onder te brengen, in een afgeschermde private omgeving.

De public Cloud experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende public Cloud experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw Cloud vraagstukken, uitdagingen en projecten. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>