Beveiliging

Veiligheid en beveiliging in de IT en ICT is voor veel mensen iets waar ze geen handen en voeten aan kunnen geven. Er zijn dagelijks meldingen van klokkenluiders die claimen dat overheden alles kunnen ‘zien’ ondanks goede IT beveiliging. Of dat er grootschalig identity diefstallen hebben plaatsgevonden. Iedereen is onderhand bekend met de nep berichten waarin gevraagd om je bankgegevens up-to-date te maken. Het gevoel dat gegevens goed beveiligd zijn is er niet. Uit onderzoek blijkt dat de oorzaak van veiligheidslekken in 87% van de gevallen menselijk handelen was. Denk daarbij aan het niet afsluiten van computerruimten, inloggegevens op een post-it of op de onderkant van het toetsenbord, tot het reageren op verzoeken van buitenaf zonder de rechtmatigheid daarvan te controleren. Veel menselijke fouten die nauwelijks door IT beleid te ondervangen zijn.

ICT beveiliging van twee kanten

IT2IT vind dat rond IT beveiliging aan zowel de gebruikerszijde als aan de IT zijde moet worden gewerkt aan bewustwording. Gebruiker moeten er van doordrongen zijn dat het eigen handelen rechtstreeks effect heeft op veiligheid en beveiliging van IT. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een dienst als Dropbox. Waar staan de documenten en wie kan er allemaal bij? Er is een bekend voorbeeld waarbij een junior advocaat de stukken van een belangrijke zaak toevertrouwden aan Dropbox en daarna z’n smartphone kwijtraakten met toegang tot diezelfde Dropbox. Gevolg was een enorme schade.

De andere zijde van beveiliging is die van de IT afdeling. Helaas zijn er nog veel organisaties waarbij er nauwelijks wordt gepatched terwijl vendoren daar wel op aandringen. Op die wijze worden er onbewust veiligheidslekken opengelaten. Daarnaast speelt het gebruik van diverse Cloud software een grote rol bij IT beveiliging. Het gemak waarmee de pakketten door de business kunnen worden geadopteerd stelt IT niet in staat de risico’s daarvan in de hand te houden. Een gemiddelde grote organisatie heeft circa 80 Cloud diensten in gebruik.

De beveiligingsexperts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende IT beveiliging experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u helpen zaken in kaart te brengen en beleid te maken op het gebied van veiligheid. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>