IT- en ICT Beheer

Het beheer van een moderne IT en ICT infrastructuur is sterk veranderd de afgelopen jaren. De gebruikers zijn de laatste jaren flexibel geworden door het gebruik van smartphones, tablets en laptops. De meeste gebruikers kennen diensten als Dropbox en zitten 24/7 op social media zoals Facebook en Linkedin. Deze toepassingen verwachten de gebruikers ook mee te kunnen nemen in hun werkomgeving en naadloos te kunnen gebruiken. Dit heeft natuurlijk impact op het gehele IT- en ICT beheer. Voor CIO’s en andere IT beleidsmakers geeft dat vanuit IT perspectief en IT beheer een hele set aan problemen die hier aan vast zitten:

  • Hoe scheidt je de persoonlijke omgeving van een gebruiker van de zakelijke omgeving
  • Wanneer geef wel en wanneer geef je geen toegang tot netwerken
  • Diefstal of verlies van smartphones / iPads / laptops etc
  • Identiteit diefstal

Beheer van Enterprise Mobility platformen

Het beheren en managen van dergelijke Enterprise Mobility platformen is het werk van specialisten. Met het goed gebruik van bijvoorbeeld Microsoft beheerproducten is het mogelijk om te monitoren hoeveel Cloud applicaties (Facebook, dropbox e.a.) er in de eigen organisatie gebruikt worden. Wist u dat de gemiddelde organisatie 300% meer Cloud applicaties gebruikt als zij zelf inschatten? Daarnaast kunnen zaken als single sign on voor gebruikers om automatisch in te loggen worden geregeld. Ook bij vertrek uit een organisatie kan er die toegang direct geblokkeerd worden. In de nabije toekomst gaat men de office apps herschrijven zodat het mogelijk wordt om te bepalen of er wel gekopieerd/geplakt mag worden tussen verschillende applicaties. En kan worden bepaald of een  gebruiker informatie mag opslaan of niet. De ontwikkelingen in het IT beheer gaan hard en met de specialisten van IT2IT houd u ze bij.

De IT beheerders van IT2IT

IT2IT heeft IT beheerders in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u helpen met alle IT beheer projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>