Applicatie integratie

De komende  jaren zal applicatie integratie een steeds grotere rol gaan spelen binnen de IT en ICT. Het gebruik van meerdere applicaties zorgt voor dubbel werk met een niet denkbeeldige kans op ongewenste verschillen. Hoe ga je dan als IT afdeling applicaties met elkaar laten werken? Is er sprake van hetzelfde type applicaties? Cloud applicaties of on-premise applicaties? De integratie van applicaties vormt dan een belangrijke schakel in het business proces.

Applicatie integratie in de Cloud

In toenemende mate zal de business de IT afdeling pushen om met bepaalde applicaties te (gaan) werken. En vanuit de business-gedachte wordt een oplossing gekozen in de Cloud. De IT afdeling wordt geacht de applicatie vervolgens beschikbaar te maken binnen de IT infrastructuur. De IT afdeling heeft daarmee een uitdaging gekregen waar de business aan voorbij gaat.

  • Past de applicatie binnen de acceptatie regels van het ICT beleid?
  • Is de veiligheid geborgd door de applicatie?
  • Hoe ga je gebruikers authentiseren ?
  • Hoe maak je data beschikbaar tussen de applicaties onderling ?

Bovenstaande vragen zijn een kleine greep uit de vele vragen die IT managers tegen komen bij het invliegen van een Cloud applicatie. IT2IT helpt en adviseert ICT en business met dit vraagstuk. Wij ondersteunen onder meer met

  • Opzetten van Identity & Acces Management voor Cloud applicaties met Active Directory Federation Services
  • Opzetten van Enterprise Service Bussen. Dit is technologie om gegevens uit te wisselen door verschillende applicaties. Technisch is dit een applicatie die het vraag en antwoord van gegevens tussen applicaties regelt. Voorbeeld daarvan is Bizztalk van Microsoft.

Wilt u meer lezen over wat er komt kijken bij applicatie integratie? In het IThema over applicatie integratie laten wij een specialist hierover aan het woord.

De applicatie integratie experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende applicatie integratie experts in het team van IT-specialisten. Zij hebben actuele ervaring met vergelijkbare projecten kunnen u behulpzaam zijn bij uw projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>