Applicatie packaging

Packaging of applicatie packaging is het optimaliseren en automatiseren van software-installaties. Met behulp van speciale packaging software kan een packaging engineer geautomatiseerd in één keer software installeren op meerdere computers. Dit kan overigens zowel gevirtualiseerd als lokaal gebeuren. De centrale distributie, identiek geïnstalleerde software, correct licentiebeheer, goede systeembeveiliging en tijdwinst bij installaties zorgen uiteindelijk voor een kostenbesparing van zowel installatiekosten als beheerskosten en applicatie-ondersteuning.

Klinkt allemaal goed en logisch! Maar helaas wordt het packagen van applicaties nog wel eens onderschat. Zo vereist packaging veel interactie met de interne organisatie om bijvoorbeeld de apps de juiste instellingen mee te geven. Deze inspanningen, die de eigen organisatie zelf moeten uitvoeren, worden het vaakst onderschat. Organisaties denken dit er wel even bij te kunnen doen. Daarnaast wordt de complexiteit van de packages wel eens onderschat. en dat kan grote gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van de packages. Zo kunnen er bijvoorbeeld conflicten ontstaan met andere applicaties of gewoonweg helemaal niet werken. Met alle gevolgen van dien!

Outsourcen van applicatie packaging

Enterprise organisaties, overheden en andere grote organisaties hebben regelmatig te maken met software-updates. Of nog ingrijpender, ze gaan over op een nieuw besturingssysteem. Het gebruik van packaging software en één of meerdere package engineers is dan essentieel. En omdat het packagen van applicaties specialistische kennis vereist, is het aan te raden zo’n project te outsourcen. Een Package Engineer of kortweg packager, heeft niet alleen de specialistische kennis en ervaring met packaging-software om applicaties in een keer uit te rollen over verschillende werkplekken. Maar ook van een gestructureerde gedegen aanpak om zo de risico’s te beperken en zo’n project tot een goed einde te brengen.

De applicatie packagers van IT2IT

IIT2IT heeft verschillende top applicatie packaging engineers in het team van IT-specialisten. We hebben kennis en ervaring in het omschrijven van applicaties of het gebruiken van speciale packaging software. Daarnaast hanteren we een werkwijze die zich reeds vele malen bewezen heeft. Op basis van volledige intake-informatie levert IT2IT technisch werkende packages. De kwaliteit van de intake bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van het package.

De applicatie packagers van IT2IT hebben kennis en ervaring met de volgende packaging-software:

Wilt u uw applicatie packaging activiteiten outsourcen en de risico’s hierbij minimaliseren? Wij vertellen u graag hoe wij dat doen. Neem daartoe vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

Zoekt u een packaging specialist?

Bent u op zoek naar een gekwalificeerde en ervaren applicatie packaging specialist? Bekijk dan ons beschikbaarheidsoverzicht en bekijk welke IT- en ICT-specialisten op korte termijn beschikbaar zijn.


Referenties packaging

Klanten waarvoor IT2IT het packagetraject heeft uitgevoerd zijn onder meer:


IT-blog packaging

3 redenen waarom packaging onderschat wordtVoor veel IT-managers is het packagen van Windows applicaties vaak een onverwacht hoge kostenpost. Maar hoe komt dat nou? IT2IT heeft de 3 belangrijkste redenen hiervan op een rij gezet.

Waarom packaging onderschat wordt! »


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo (O) is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers voor het uitvoeren en outsourcen van projecten rondom de Microsoft-architectuur, waaronder het packagen van Windows applicaties.

Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.

Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>


IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional