Desktop migratie

Grote organisaties met meerdere medewerkers staan eens in de zoveel tijd voor een behoorlijk complex project, de desktop migratie. In de recente IT en ICT historie zijn er 2 grote desktop migraties geweest met een – vanuit technisch perspectief – vergelijkbaar proces. Vanaf 2003 werd gemigreerd naar Windows XP en vanaf 2010 worden de desktops gemigreerd naar Windows 7/8. De positie van de gebruiker bij die desktop migratie is onderhevig aan een behoorlijke paradigma shift…

Desktop migratie, de macht van de gebruiker

Ten tijde van de XP migratie was het devies om de desktop helemaal ‘dicht te timmeren’. De gebruiker moest zo weinig mogelijk vrijheid van handelen hebben. Bij verstoringen zou de IT afdeling overspoeld worden met calls en kosten. De IT afdeling was de baas in haar aanbod aan de gebruikers. Dus men had een desktop waar een gebruiker vaak niet eens op Marktplaats kon.

Ruwweg 10 jaar later is de macht van de gebruiker 180 graden gedraaid.  De gebruiker is gewend aan IT en heeft thuis vaak meerdere apparaten waar hij mee werkt. Smartphone, tablet en laptop zijn standaard geworden in Nederlandse huiskamers. Medewerkers willen thuis ook kunnen werken, e-mails beantwoorden, stukken lezen voor vergaderingen, smoelenboek bijwerken etc. Het aantal gebruikersscenario’s is in aantal geëxplodeerd. Het ontwerp van die nieuwe desktop moet aan hoge standaarden voldoen om al die gebruikersscenario’s in te vullen. Daarnaast moet naast een besturingssysteem ook de applicaties verspreidt worden in de nieuwe desktopomgeving.

De Desktop Migratie experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Desktop Migratie experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw Desktop Migratie projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>