Datacenter virtualisatie

Bij datacenter virtualisatie worden de aloude datacenters getransformeerd met grote gevolgen voor de datacenters en IT strategie. Het moderne datacenter is allang geen verzameling meer van oneindige rekken met kabels en evenzoveel knipperende ledjes die aangeven dat er veel werk wordt verzet. Managers liepen er rond en dachten alleen maar “moet dit nu zoveel geld kosten?” Datacenter virtualisatie is het toverwoord.

Voordelen datacenter virtualisatie

Het grote voordeel van virtualisatie is dat de verschillende besturingssystemen van elkaar afgeschermd zijn. Daardoor kan bijvoorbeeld onderzoek naar computervirussen gedaan worden, zonder dat de computer (de ‘host’) wordt geïnfecteerd. Er kunnen ook kosten bespaard worden, door meerdere besturingssystemen (met bijvoorbeeld elk een webserver) te laten werken op één computer. Doordat de ‘guests’ van elkaar afgeschermd zijn is het gemakkelijker te beheren en ook dat levert een kostenbesparing op. Door meerdere guest-besturingssystemen te laten werken op één computer, heeft die computer extra geheugen nodig en een snellere processor. In de praktijk blijkt echter dat het goedkoper is om één duurdere computer (lees server) te gebruiken met virtualisatie, dan meerdere goedkopere computers zonder virtualisatie. Naast het besparen op hardware kosten bespaart men op het gebruik van energie. Organisaties hebben vaak CO2 normen en kunnen hiermee tot 25% besparen op energie. De voordelen van datacenter virtualisatie zijn duidelijk. Maar om er optimaal voordeel uit te halen, volstaan traditionele strategieën niet. Datacenter virtualisatie vraagt meer kennis en vaardigheiden van uw medewerkers. Wie ontwerpt het datacenter? Kieen we een hHybride oplossing of gaan we volledig in de Cloud? Kan alles wel gevirtualisaeerd worden? Zo zijn er nog meer vragen die een rol spelen bij het perfect virtualiseren van het datacenter.

Aandachtspunten datacenter virtualisatie

Het gebruik van datacenter virtualisatie kent ook een aantal neveneffecten:

  • Explosieve toename van het aantal servers,
  • De kosten voor OS licensering gaan omhoog,
  • Management van servers.

De datacenter virtualisatie experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende datacenter virtualisatie experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie strategieën, projecten en vraagstukken. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>