Netwerk virtualisatie

Naast server virtualisatie begint ook netwerk virtualisatie in belang toe te nemen. Netwerk virtualisatie is bedoeld voor het optimaliseren van de netwerksnelheid, de betrouwbaarheid van het netwerk, de veiligheid, de flexibiliteit en de schaalbaarheid van het netwerk. Netwerk virtualisatie is vooral zinvol binnen netwerken die te maken hebben met grote onvoorziene pieken in het gebruik. Netwerk virtualisatie is een vorm van virtualisatie waarbij de beschikbare middelen binnen een netwerk worden gecombineerd door het opsplitsen van de beschikbare bandbreedte in kanalen. Voor het netwerk is daarbij onder meer Software Defined Networking (SDN) een belangrijk concept. Het belang voor zulke oplossingen wordt des te groter naarmate de dichtheid van servers toeneemt. Gevolg zijn complexe vraagstukken en uitgebreide projecten die vragen om experts.

Eenvoudig beheer bij netwerk virtualisatie

Veel beheer taken kunnen bij netwerk virtualisatie automatisch worden uitgevoerd waardoor de daadwerkelijk complexiteit van het netwerk soms niet meer te zien is. Bestanden, afbeeldingen, programma’s en mappen kunnen centraal worden beheerd, daarnaast kunnen hardware oplossingen zoals harde schijven tape-drives eenvoudig worden toegevoegd en de opslag ruimte worden gedeeld of verdeeld over de servers.

Netwerk virtualisatie, uitbreiding of leading?

Bij netwerk virtualisatie zijn er twee mogelijkheden die elk een eigen zienswijze hebben. In het ene geval wordt het virtuele netwerk gezien als een uitbreiding van het fysieke netwerk. Als je het fysieke en virtuele netwerk deel homogeen wilt besturen en beheren, dan is het handig om het virtuele deel net zo te bouwen als het fysieke deel. Bij de tweede zienswijze is het fysieke netwerk een uitbreiding van het virtuele netwerk. Uitgangspunt is dat in de toekomst alles gevirtualiseerd zal worden. Wederom complexe vraagstukken die vragen om it-experts met kennis en ervaring in netwerk virtualisatie projecten.

De netwerk virtualisatie experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende netwerk virtualisatie experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>