Citrix virtualisatie oplossingen

Citrix, opgericht in 1989 is specialist op het gebied van Netwerken, Virtualisatie en Software-as-a- Services of SaaS. Sinds 1995 is er een samenwerkingsverband tussen Citrix en Microsoft om functionalieiten te koppelen en kennis te delen. Dit komt de compatibiliteit tussen deze systemen ten goede. Vooral de toegangsmogelijkheden tussen Windows, Apple Macintosh en UNIX zijn erg belangrijk voor beheerders en uiteindelijk de gebruikers. Citrix is één van de pioniers op het gebied van Server Based Computing (SBC). Citrix heeft SBC ontwikkeld om gebruikers te voorzien van applicaties die over internetverbindingen te benaderen zijn en tegelijkertijd het beheer voor IT management te centraliseren en versimpelen. Met Citrix draaien applicaties op een of meerdere servers en kunnen gebruikers via een client toegang krijgen tot de applicaties of omgeving. Deze client kan op nagenoeg alle reguliere platforms geïnstalleerd worden, wat ideaal is voor bedrijven met gemengde omgevingen.

Met het product Independent Computing Architecture Client of ICA Client kan er bijvoorbeeld over snelle of langzame verbindingen toegang verschaft worden aan Windows machines, Windows Mobile devices, Unix, Mac, maar ook Linux en thin clients. De Citrix servers kunnen draaien op Windows Server of het UNIX besturingssysteem. Het signaal wat doorgegeven wordt over de internet verbinding bestaan enkel uit muis of toetsenbord input en schermafbeeldingen. Het netwerk wordt daardoor weinig belast en laat ruimte voor ander prioritair data verkeer.

Citrix en virtualisatie

Tegenwoordig is Citrix ook bedreven in het aanbieden van virtualisatie producten voor applicaties, desktops en servers. Het End-to-end virtualisatie concept betreft virtuele applicaties die vanuit een al dan niet gevirtualiseerd Cloud gebaseerd datacenter geleverd worden aan de eindgebruikers. Citrix biedt de volgende  virtualisatie producten:

De Citrix experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Citrix experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie en andere IT projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>