Citrix XenApp

Citrix XenApp is de applicatie-virtualisatie oplossing van Citrix en stond voorheen bekend onder de naam Citrix Presentation Server. Citrix XenApp is zo opgezet dat gebruikers een grote variatie aan virtuele applicatie typen kunnen draaien op computers, laptops, tablets of andere mobile apparaten. Dit is mogelijk omdat applicaties worden gehost op een server en daarom geen interactie met het onderliggende besturingssysteem hebben van de gebruiker. De virtuele applicaties worden beschikbaar gesteld via toegang op afstand of bijvoorbeeld streamimg. Virtuele gestreamde of remote applicaties zorgen voor compatibiliteit tussen applicaties en systemen, maar ook onderlinge applicatie versies of conflicterende producten kunnen zonder probleem aan de gebruiker beschikbaar gesteld worden.

XenApp besturingssysteem onafhankelijk

Citrix XenApp is ontworpen om Windows applicaties te kunnen gebruiken op alle mogelijke apparaten. Onlangs zijn er verbeteringen aangebracht zodat Citrix XenApp nu ook ondersteuning biedt op lage snelheidslijnen. Met Citrix XenApp is het mogelijk om applicaties te hosten van 5 generaties Windows. Voor de gebruiker is het mogelijk deze applicaties naast elkaar te lanceren en te gebruiken, onafhankelijk van het gebruikte besturingssysteem. Citrix XenApp is geschikt voor mobiel gebruik doordat ook Touch functionaliteiten operationeel zijn voor tablets en smartphones. Het beschikbaar maken van bedrijfsapplicaties gebeurt veilig en centraal door de beheerder. Dit centrale beheer en met name het onderhoud levert tijdswinst op, doordat er uniform en efficiënt ondersteuning wordt geboden. Daarnaast is veiligheid gegarandeerd t.o.v. lokaal geïnstalleerde applicaties.

Nieuwe apps creëren met XenApp

Citrix XenApp heeft een ingebouwd onderdeel AppDNS welke beheerders helpt nieuwe virtuele apps te creëren. Door automatisering van test- en herstelprocedures bij het maken van virtuele packages kan veel tijd worden bespaard. Migraties en dagelijks lifecycle-management kunnen met Citrix XenApp AppDNS sneller worden voltrokken. Net als alle producten van Citrix kan XenApp gehost worden in hybride omgevingen en volleding Cloud based omgevingen.

De XenApp experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Citrix XenApp experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>