Citrix XenServer

Citrix XenServer is een open source virtualisatie platform voor beheer van virtuele cloud-, server- en desktopomgevingen. Citrix XenServer is te gebruiken door iedere organisatie, waarbij de omvang van de organisatie niet van belang is. XenServer is gratis en ontworpen om de workload van uw organisatie te verlichten door middel van virtualisatie. Met Citrix XenServer kunnen fysieke servers en virtuele servers met elkaar communiceren, maar lijkt het alsof alles fysiek in één datacenter gestationeerd is. Een ander voordeel van virtuele XenServers is het gegarandeerde virtueel geheugen. Anders dan andere VM oplossingen – waar ervan wordt uitgegaan dat niet alle servers alle geheugen altijd volledig gebruiken – is er bij XenServer altijd de gegarandeerde hoeveelheid geheugen aanwezig. Op deze manier kan beheer van omgevingen beter gestructureerd worden en worden IT afdelingen in staat gesteld om proactief en flexibel werken.

XenServer in de praktijk

Citrix Xenserver wordt gebruikt voor openbare en private clouds, waarbij beveiliging, multi-user gebruik en schaalbaarheid van groot belang zijn. Citrix levert XenServer wereldwijd aan de grootste hostingprovideclouds. Met XenServer kan het aantal servers in een datacenter aanzienlijk verminderd worden. Door middel van virtualisatie kunnen er met resterende hardware andere waardevolle taken worden uitgevoerd. De efficiëntie van een organisatie wordt vergroot door migraties van virtuele machines. High availability en andere server gerelateerde zaken kunnen beter presteren en uw medewerkers kunnen daardoor optimaal gebruik maken van de beschikbare infrastructuur. Gekoppeld aan Citrix XenServer is Citrix XenDesktop. Citrix XenDesktop levert hoge prestaties door integratie met Citrix XenServer virtualisatie platform.

De XenServer experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Citrix XenServer experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>