Outlook 365

Een van de belangrijkste onderwerpen bij de overgang naar de Cloud is het gebruik van Outlook in een Office 365 omgeving. Outlook is een van de meest gebruikte mailapplicaties waar medewerkers al vaak jaren mee werken en een hoge productiviteit mee behalen. Zowel thuis als op het werk. Bij een overgang naar de Cloud en het gebruik van Outlook 365 mag de continuïteit van deze mailapplicatie nooit in het geding komen. Alle mogelijke issues dienen voorafgaand aan een overgang te worden getest en opgelost.

Outlook en haar extensies

Door het intensieve gebruik van Outlook als core messaging app, hebben organisaties en leveranciers Outlook gebruikt als platform om hun eigen oplossingen op te bouwen. Deze werden als extensies aangeboden in Outlook. Door extra iconen in de Outlook software toe te voegen kon functionaliteit genuttigd worden. Bij elke versie ophoging van de Outlook client is het compatibiliteitsprincipe van de extensies zeer belangrijk. Uitgebreid testen is het devies.

Scheiding Exchange Online en lokale installatie Outlook

Wanneer de keuze gemaakt wordt voor het gebruik van Exchange uit de Cloud, wordt daarmee eigenlijk gezegd dat de backend functionaliteit naar Microsoft wordt teruggebracht. De afhandeling van het berichtenverkeer gebeurt op de backend terwijl de berichten gemaakt worden met client software zoals Outlook 365. Ook Apple bied overigens clients aan, die prima overweg kunnen met Exchange. Naast Apple zijn er binnen de app wereld nog ontelbare varianten die allemaal gebouwd zijn op een Exchange fundatie. Dus Exchange naar de cloud brengen zonder Outlook functionaliteit is goed te realiseren.

De Outlook 365 experts van IT2IT

De experts van IT2IT kunnen snel voor u de scenario’s schetsen voor een overstap naar Exchange Online. Daarbij kunnen we de verschillende Outlook varianten testen. Zo heeft u snel in beeld welke extensies wel of niet in beeld komen voor een alternatief. Zo krijgt u een gerichte oplossing in beeld. Neem contact met ons op of bel ons op 074-2490440. Heeft u op korte termijn al een Outlook 365 specialist nodig? Bekijk dan ons beschikbaarheidsoverzicht. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

Outlook 365 specialist?

Bent u op zoek naar een gekwalificeerde en ervaren Outlook 365 specialist? Bekijk dan ons beschikbaarheidsoverzicht en zie welke IT- en ICT-specialisten op korte termijn beschikbaar komen.


IT-blog: Migratie naar App-V 5.0

Migratie app-VWij staan in deze blog stil bij de voordelen van de nieuwe versie van App-V. Maar ook kijken we naar een aantal aandachtspunten t.a.v. de migratie naar App-V 5.0.

Migratie App-V 4.6 naar App-V 5.0 »


Referenties Applicatie virtualisatie

Klanten waarvoor IT2IT het applicatie virtualisatie projecten heeft uitgevoerd zijn onder meer:

Klanten applicatie virtualisatie


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte over onze blogs en het nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief.

Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo (O) is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-architectuur, waaronder het virtualiseren van Windows applicaties.

Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional