Outlook Exchange

Microsoft Exchange is de beste en meest logische e-mail server oplossing binnen de Microsoft omgeving. Exchange ondersteunt via een Outlook client, alle e-mail verkeer op PC, tablet, GSM en is ook online toegankelijk via een web-client onder de naam Outlook Web Acces of OWA. Outlook Exchange heeft een domein nodig om te functioneren en daarom is integratie met Active Directory of ADFS een vereiste.

Outlook Exchange in de praktijk

Met de Microsoft Outlook client kunnen uitgebreide Exchange en Office onderdelen aangesproken worden zodat agenda´s, contacten en groepsmailboxen tussen medewerkers te delen zijn. Met Exchange als e-mail server is hoge beschikbaarheid mogelijk door clusteropties en load balancing. Dit vergroot ook de betrouwbaarheid bij piek momenten en kunnen problemen real-time verholpen worden door fail-over verbeteringen en de herstelmogelijkheden bij een probleem of noodgeval. Exchange heeft ingebouwde systemen die zorg dragen voor zelfcontrole en automatisch zelfherstel. Dit vergroot de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de Outlook Exchange e-mail omgeving.

Exchange en veiligheid

Door de hoge mate van geïmplementeerde beveiliging in Outlook Exchange is de veiligheid van bedrijfskritische informatie gegarandeerd. Onderdeel hiervan is ook het Data Loss Prevention of DLP systeem, dat data beschermt indien het per ongeluk naar onbevoegden wordt verzonden. Daarnaast bestaan er functies die het mogelijk maken om regels in Exchange te definiëren die beschrijven welke mobile apparaten verbinding mogen maken (en deze apparaten wissen wanneer ze verloren raken).

Outlook Exchange in de Cloud

Microsoft Exchange heeft ook een Cloud oplossing genaamd Exchange Online. Met Exchange Online kunnen abonnementen per maand afgesloten worden. Deze Cloud versie van Exchange wordt volledig beheerd vanuit een web console en is wereldwijd toegankelijk via een internet verbinding. Naast de functionaliteiten van de on-site server versie biedt Microsoft via Exchange Online volledige bescherming tegen malware en spam. Data is veilig omdat deze verdeeld wordt over meerdere geologisch gebieden, zodat doorlopende back-up en vlotte herstel acties mogelijk zijn in geval van problemen. Updates en fix distributies worden automatisch online uitgevoerd zonder down-time.

De Outlook Exchange experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Microsoft Outlook Exchange experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw Exchange migraties, projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!
[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>