Remote Desktop Services (RDS)

Met Microsoft Remote Desktop Services, kortweg RDS, kunnen Terminal Services Applicaties, virtuele desktops of remote desktops worden beheerd. MS RDS maakt gebruik van virtualisatie mogelijkheden en maakt toegang op afstand gemakkelijk en flexibel. Het is de thin client toepassing van Microsoft, waarbij de volledige desktop of een enkele applicatie, via RemoteApp, beschikbaar worden gemaakt voor remote clients die het Remote Desktop protocol ondersteunen. Tot ‘MS Server 2008’ stond RDS bekend als Terminal Services.

RDS in de praktijk

Het lijkt alsof het besturingssysteem lokaal draait, maar in feite wordt de image van de server geladen. Enkel interacties van gebruikers, zoals beeld, muis en toetsenbord, worden verstuurd naar de RDS server. De RDS server voer alle toepassingen uit, zodat de internet verbinding zo weinig mogelijk belast wordt en er bandbreedte over blijft voor ander gebruik. Een onderdeel van MS RDS is de Virtual Desktop Infrastructuur of VDI. Virtual Desktop virtualisatie werkt met de MS Server rol Hyper-V. De desktop virtualisatie gebeurd op de servers in het Datacenter. Alle besturingssystemen worden centraal beheerd en zijn altijd up-to -date zijn en voldoen aan gestelde bedrijfsnormen.

RDS en RemoteApp

RemoteApp´ s zijn applicaties die op afstand op een Remote Desktop Session Host worden gehost. Voor de gebruiker lijkt de applicatie naadloos aan te sluiten op het lokale systeem en applicaties. Het voordeel van RemoteApp is dat de applicatie centraal beheerd wordt, zodat veiligheid en bedrijfsprotocollen eenvoudig nageleefd kunnen worden. Gebruikers hebben voor gebruik van RemoteApp wel een continue internetverbinding nodig. Via de Remote Desktop gateway worden de RemoteApp ´s beschikbaar gemaakt voor gebruik via een internetverbinding.

De RDS experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende RDS experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw Remote Desktop Services projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>