VMware

Virtualisatie biedt organisaties de mogelijkheid om meerdere virtuele machines met verschillenden besturingssystemen op één enkele hardwarematige machine te hosten. VMware was het eerste bedrijf wat virtualisatie op Intel platformen wist te realiseren. Op gebied van virtualisatie is VMware nog altijd één van de grootste spelers ter wereld.

Virtuele machines hebben een aantal voordelen, zoals de dupliceerbaarheid en schaalbaarheid. Daar staat tegenover dat de impact op de hostserver zeer hoog is. De gebruikte versies van VMware hebben hier veel invloed op. De ESX server versie heeft bijvoorbeeld weinig overhead, VMware Workstation een veel grotere. VMware heeft een aantal productielijnen zijnde vPlatform, vManage en vTools.

VMware producten

  • VPlatform wordt gebruikt voor virtualisatie van de infrastructuur. De VMware producten die hier bij horen zijn VMware ESX, VMware Server, VMware Fusion en VMware Workstation.
  • VManage regelt het beheer van de virtuele infrastructuur, van bijvoorbeeld VMware ESX, met onderdeel vCenter.
  • VTools bestaat uit tools welke bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om een bestaande besturingssystemen, geïnstalleerd op echte hardware, te virtualiseren.

De experts van IT2IT hebben kennis en ervaring met de gehele VMware software range, onder andere van:

De VMware experts van IT2IT!

De VMware experts van IT2IT helpen u graag verder met uw VMware -projecten, -vraagstukken en -uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440.

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>