VMware vSphere ESXi Hypervisor

VMware vSphere ESXi Hypervisor (voorheen VMware ESX) is de laatst uitgebrachte bare-metal hypervisor. De hypervisor installeert direct op de bare-metal server zonder onderliggend besturingssysteem omdat er geen afhankelijkheid meer is van een console voor command-line beheer. Het beheer is verplaatst naar de zogenaamde VMKernel. VMware ESXi hypervisor heeft hierdoor de installatie-omvang teruggebracht van 2GB naar slechts 150MB. Het beheer levert zo een minder kwetsbare installatie op. Malware en andere bedreigingen hebben minder kans om binnen te dringen. VMware vSphere staat voor velen gelijk aan ESXi.

ESXi in de praktijk

VMware ESXi biedt een kleine footprint op de schijf en gebruikt minder resources van de host. Het VMware ESXi besturingssysteem wordt onafhankelijk van besturingssysteem of drivers geïnstalleerd. Het systeem ESXi biedt een uitgebreid RAM-geheugenbeheer en schijfbeheer en is in hoge mate schaalbaar. Alle virtuele machines delen dezelfde onderliggende hardware en kunnen tegelijkertijd draaien. Met VMware vSphere is, anders dan andere hypervisors, volledig beheer op afstand mogelijk met behulp van de beschikbare VMware tools.

Minder beheer met ESXi

VMware vSphere ESXi werkt zonder agent om hardwaremonitoring en systeembeheer uit te voeren op te beheren machines. Het beheer m.b.t. updaten en patchen vergt minder tijd dan voorganger VMware ESX. Door de kleine installatie en de geringe omvang van de gebruikte componenten zijn er minder patches en updates nodig. VMware zelf gaat uit van 10 x minder onderhoud voor patchen en updates in vergelijking met voorganger VMware ESX.

De ESXi experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende VMware ESXi experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw vertualisatieplannen, -vraagstukken en -projecten. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>