Horizon Mirage

VMware Horizon Mirage kan centraal beheerde images verspreiden naar Pc’s, virtuele machines en BYOD (Bring Your Own Device) machines, zoals laptops en tablets. Zowel de distributie van applicaties en VM Ware ThinApps als het back-up-beheer van pc’s en VMware Horizon beheerde virtuele machines kan gedaan worden via VM Ware Horizon Mirage.

Horizon Mirage in twee delen

Het gegevensbeheer bestaat uit twee lagen; de basislaag en de persoonlijke gebruikerslaag. De basislaag betreft het besturingssysteem en componenten die op alle machines geïnstalleerd zijn. De gebruikerslaag zijn alle gegevens die door de gebruikers worden toegevoegd. Denk hierbij aan documenten en optionele applicaties, maar ook desktop achtergronden en andere items om een machine te personaliseren. Groot voordeel van VMware Horizon Mirage is dat beheerders de basislaag centraal kunnen beheren. Alle aanpassingen, wijzigingen en aanvullingen aan de basisimage worden automatisch op alle machines doorgegeven en aangepast, zonder manuele lokale interventies. Standaard applicatie of besturingssysteem updates kunnen zo snel en veilig worden verdeeld.

Horizon View intelligent backup

VMware Horizon Mirage heeft ook een efficiënt 2-laags back-up systeem. De centrale image van de  basislaag geldt als back-up. Voor de persoonlijke laag heeft VM Ware een intelligent back-up systeem ontwikkeld waar aanvankelijk alle persoonlijke data wordt opgeslagen, maar alleen indien het unieke informatie betreft. Wanneer bijvoorbeeld alle medewerkers dezelfde PDF file hebben opgeslagen op hun machine, zal VMware Mirage slechts één maal de file opslaan en zal deze file als back-up dienen voor alle machines. Deze manier van back-up bespaart veel netwerkbandbreedte en zal veel minder data omvang gebruiken op de back-up servers. Dit back-up systeem van VMware Mirage biedt opties op gebied van volledige of gedeeltelijke recovery na een noodgeval.

De Horizon Mirage experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Horizon Mirage experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>