VMware vCenter

VMware vCenter – voorheen Virtualcenter – is het centrale platform voor beheer van de VMware vSphere, de virtuele infrastructuur. Met VMware vCenter kunnen VMWare ESX servers beheerd worden en kunnen servers worden ingezet om samen te werken. ‘Hot verhuizen’ is een praktijkvoorbeeld van deze ‘samenwerking’ waarbij een virtuele server van de ene fysieke server of host, naar de andere host verhuisd waarbij de virtuele server niet uitgeschakeld hoeft te worden tijdens het verhuizen (vMotion). Door de centrale monitoring van de virtuele omgevingen kan proactief beheer worden uitgeoefend. VM Ware vCenter kan op een simpele manier worden uitgerold met een op Linux gebaseerde virtuele applicatie.

vCenter in de praktijk

Met VMware vCenter kan actieve monitoring gedaan worden op vSphere via een web client. Op deze manier kan vSphere vanuit elke browser worden beheerd. Ook  kan met vCenter de processor- en de geheugen-verdeling aan virtuele servers worden toegewezen. Gebruik van schijven en netwerk kunnen tevens worden bepaald. Er kunnen verschillende zogenoemde ‘resource shares’ worden aangemaakt, hiermee kan er een minimum en een maximum gebruik van processor en geheugen gebruik per host bepaald worden. Energie bewust ondernemen met vCenter is mogelijk doordat er automatisch monitoring gedaan wordt op de aangesloten hosts. Er kunnen actief aanpassingen gedaan worden om energie te besparen. Met behulp van het vSphere Distributed Power Management worden server diensten geconsolideerd op het moment dat er minder vraag is en kunnen ongebruikte hosts stand-by gezet. Op het moment dat de vraag in werklast weer toeneemt, kan de stand-by server opnieuw online gebracht worden en zo de infrastructuur ontlasten.

De vCenter experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende vCenter experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie projecten, -vraagstukken en -uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>