VMware Virtual SAN

VMware Virtual SAN is de softwarematige SAN storage benadering van VMware. Virtual SAN beheert opslagmediums d.m.v. policy management. VMware virtual SAN kan veel dagelijkse werkzaamheden van SAN beheer overnemen en perfect met andere VMware producten functioneren.

Virtual SAN in de praktijk

VMware virtual SAN maakt pools van de beschikbare opslag media en kent deze rollen en taken toe d.m.v. policies. Er is geen behoefte meer aan LUN of RAID configuraties. Het is niet meer nodig te groot bementen hardware aan te schaffen met het idee dat dit misschien in de toekomst nog nodig zou kunnen zijn. Met VMware Virtual SAN kan er gemakkelijk uitgebreid worden door schijven aan de host toe te voegen of zelfs hosts met storage toe te voegen aan de bestaande infrastructuur. Doordat er policies gebruikt worden voor instructie over hoe de SAN zich dient te gedragen is het handig om op piek momenten VMware Virtual SAN de werklasten opnieuw te laten verdelen over de aangesloten storage in de pool. Zo is het mogelijk dat de data op de servers veranderd tijdens een periode omdat de werklast veranderd is. Doordat VMware Virtual SAN is ontworpen om met VMware ESXi en vSphere samen te werken is de mate van dataverkeer relatief laag vergeleken met normale SAN producten.

De virtual SAN experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende VMware virtual SAN experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw storage projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>