Eerst even dit

(Tubantia 25 april 2015)

Onlangs verscheen een artikel over de mensen achter IT2IT in ‘de Ondernemer’ van dagblad Tubantia. In de rubriek & CO, waar het gaat over zakelijke compagnons die over elkaar vertellen, vertelt Jan over Frank en Frank over Jan.

Jan over Frank: “Frank is cool als het om onderhandelen gaat”

Frank over Jan: “Jan is een mensenmens met een hoge gunfactor”

JanNijkamp: „Ik heb Frank in 1998 ontmoet in café De Appel in Hengelo. We kwamen onder het genot van een biertje met elkaar aan de praat en we bleken in hetzelfde vak te zitten. Ik zat bij uitzendbureau Start in de bemiddeling van IT’ers en Frank deed hetzelfde bij Randstad. We waren dus eigenlijk concurrenten van elkaar, maar het klikte meteen tussen ons. In 2000 werd Frank partner bij IT2IT en werd ik zijn opvolger bij Randstad Automatiseringsdiensten, waarvan de naam was veranderd in Yacht. We zijn op een gegeven moment ook samen projecten gaan oppakken, waarbij Frank namens IT2IT en ik namens Yacht IT’ers detacheerde bij dezelfde klant. Zo spraken we elkaar zeker twee keer in de week. Daaruit is een vriendschap ontstaan. In 2008 ben ik Frank gevolgd. Hij wilde met IT2ITmeer uitbreiden richting Randstad en hij vroeg me hem daarbij te helpen. Ik heb me toen ingekocht bij IT2IT. Sindsdien zijn we compagnons.

Met ons bedrijf detacheren we IT’ers, die gespecialiseerd zijn in migratie van besturingssystemen. Als een organisatie bijvoorbeeld wil overstappen van Novell naar Microsoft of Citrix, leveren wij de mensen die weten hoe dat moet. We hebben mooie klanten, waaronder een aantal overheidsdiensten. Zo hebben we een nieuw datacenter voor de Rijksdienst Caraïbisch Nederland ingericht op Bonaire. Wat ik sterk vind aan Frank is dat hij heel goed onder spanning kan werken en durft af te wachten als het om het binnenhalen van een opdracht gaat. Hij is cool in onderhandelingen. Staat het uurtarief dat een klant wil betalen hem niet aan, dan durft hij te wachten. Ik ben sneller geneigd toe te geven. Want als je een bepaalde klus niet krijgt, is de consequentie dat de betrokken IT’ers van ons thuis zonder werk op de bank zitten, terwijl wij ze wel moeten door betalen. Frank is daarin principiëler dan ik. Als we een discussie met elkaar hebben, gaat het bijna altijd over dit soort zaken. Maar we komen er altijd uit. Dat moet ook, want we zijn als aandeelhouders nauw met elkaar verklonken. Het is toch een soort huwelijk.”

Frank van den Nieuwboer: „Ik ben in het detacheringsvak terecht gekomen nadat ik in 1994 de ondernemerscompetitie van de Hogeschool IJselland in Deventer, tegenwoordig Saxion, had gewonnen. Met Mark Veldpape had ik een plan gemaakt voor de opstart van een detacheringscentrum voor hbo’ers van onze opleiding. Dat plan is later overgenomen door Randstad, dat sindsdien vestigingen heeft in de Saxion-locaties. Ik heb voor Randstad een businessunit voor IT opgezet in Hengelo en kreeg in2000 demogelijkheid om me in te kopen bij IT2IT.

We werken nu met 30 IT’ers die we detacheren. Dat gaat goed. De periode 2004 tot en met 2008was zelfs supergoed. Sindsdien zijn de marges minder geworden, omdat de lonen van de IT’ers zijn gestegen, terwijl de tarieven die klanten bereid zijn te betalen zijn gedaald.

Jan is in 2008 mijn compagnon geworden. Net na de gouden jaren dus, ha, ha. Jan en ik zijn redelijk complementair, vind ik. Wat we gemeen hebben, is dat we ongeveer dezelfde interesses hebben. We houden beiden van reizen en gaan dan ook regelmatig samen opstap. Dit jaar nog naar Krakau en in het najaar naar New York. Bij FC Twente zitten we naast elkaar op de tribune en we gaan vaak samen naar bijeenkomsten en zijn beiden breed geïnteresseerd. Zakelijk hebben we altijd tamelijk low profile geacteerd, we staan nooit met de neus vooraan. Compagnons zijn betekent ook dat je elkaars nukken accepteert en dat je elkaars sterke punten benut. Jan is een echt mensenmens, hij heeft een hoge gunfactor. Ik ben, zakelijk gezien, denk ik wat rechtlijniger dan hij. Jan is geneigd sneller te buigen en soms is dat ook goed. Dat houdt ons in balans. Buiten discussies over de tarieven die we al dan niet moeten accepteren, hebben we nog wel eens een dispuut over onze medewerkers. IT’ers zijn gedreven vakidioten en in z’n algemeenheid nogal eigengereid. De vraag is soms: wat accepteren we nog en waar houdt het op? Ook daarin ben ik wel wat strakker dan Jan. Maar die gesprekken duren nooit zo lang; van elkaar hebbenwe aaneen half woord genoeg.

Bron: Tubantia 25 april 2015

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>