Top 10 thema's hybrid cloud

Veel organisaties worstelen met de vraag wat ze willen en kunnen met de hybride of hybrid cloud. En iedere organisatie heeft zo z’n specifieke vragen en uitdagingen. Vragen over technische consequenties? Wat kan wel naar de cloud en wat niet? Of wat willen we naar de cloud en wat niet? Hoe pakken we zo’n traject aan? Hoe zit het met zaken als dataclassificatie, identity management, security en een exit strategie? Bij IT2IT krijgen we dagelijks verschillende vragen over de hybride cloud. Wij hebben daarom de 10 meest voorkomende vragen en thema’s op een rij gezet.

  1. Fat client versus VDI, gaan we alles vanuit ons datacenter regelen of kiezen we voor een hybride cloud oplossing met de servers in het datacenter of vanuit de cloud?
  2. Wanneer we overstappen op Office 365, werken mijn oude plugins dan nog in deze nieuwe cloud omgeving?
  3. Wanneer kiezen we voor Google Apps en wanneer voor Microsoft 365? Is alleen de look & feel anders of zit er ook groot verschil in kosten? En hoe zit het in combinatie met mijn andere applicaties? Wat werkt er wel en wat niet?
  4. Waarom zou ik overstappen op Windows 10? Ik weet dat het beter werkt op tablets en ultra portibles, maar welke gevolgen heeft de migratie voor mijn medewerkers? En welke problemen ontstaan er bijvoorbeeld met web unabled applicaties?
  5. Kiezen we wel of niet voor een extern datacenter? Of moeten we investeren in nieuwe hardware? Wat geven we uit handen bij een extern datacenter? En waar splitsen we? Hardware-laag, hypervisor of de OS-en?
  6. We ondernemen MVO en willen ook onze IT ook MVO inzetten en aansluiten op Green IT automation. Hoe regelen we green computing, datacenter en storage? En wat zijn de kosten en impact voor onze organisatie?
  7. We willen wel over naar een hybride cloud, maar willen wel een exit strategie voor als we (deels) weer uit de cloud willen? En welke technische consequenties heeft dat?
  8. Als we naar een hybride cloud gaan, wat zijn dan de technische consequenties t.a.v. compliancy aan wet- en regelgeving zoals veiligheid en meldplicht datalekken?
  9. Wat blijft er nog over als we naar de cloud gaan? Ons netwerk, de verbindingen, en? Hoe zit het dan met het beheer, het aanpassen en implementatie van het netwerk t.a.v. updates, routers & switches, latancy en verbindingssnelheden?
  10. Wat is de toekomst van de cloud? Waar gaat het naartoe en hoe moet onze organisatie daarop anticiperen?

Wellicht is een van bovenstaande thema’s ook voor u van toepassing? Of een ander thema rondom hybride cloud waar u mee worstelt. Als dat zo is, kan IT2IT u wellicht helpen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om uw specifieke hybrid cloud thema’s te bespreken. Bellen kan natuurlijk ook: 074-2490440.

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>