Citrix XenClient

Citrix Xenclient is een uitstekende oplossing voor het goedkoop en veilig virtualiseren van desk- en laptops naar virtuele machines. Citrix XenClient vereenvoudigd het beheer van een desktop park alsof het beheer van één enkele machine zou zijn. Door gebruik van XenClient kan de efficiëntie van beheer enorm worden verhoogd en daarbij een aanzienlijke kostenreductie gerealiseerd worden. Citrix XenClient kan VM-Images versleutelen en daardoor bedrijfsinformatie effectief beschermen. XenClient draait in een geïsoleerde omgeving waardoor elke afzonderlijke virtuele machine aanvallen of malware niet kan overdragen aan andere apparaten binnen het netwerk. De beheerders van het netwerk kunnen via Xenclient lease periodes instellen voor tijdelijke gebruikers en apparaten op afstand wissen wanneer ze verloren of zelfs gestolen worden. Anders dan Citrix XenDesktop heeft Citrix XenClient geen stabiele internet verbinding nodig. Een onstabiele, langzame of afwezige netwerkverbinding is geen voorwaarde voor de werking van van XenClient. Dit brengt meer flexibiliteit en geeft medewerkers de mogelijkheid locatie onafhankelijk te werken.

XenClient en Windows

Citrix XenClient heeft een handige en efficiënte tool om Windows 7 machines snel en veilig te migreren naar een virtuele omgeving. XenClient creëert een disk image die losgemaakt is van de onderliggende hardware en veroorzaakt daarom geen problemen m.b.t. hardware incompatibility. Het is voor beheerders een tijdbesparende oplossing gezien er niet meerdere images hoeven gemaakt te worden voor verschillende hardware configuraties.

De XenClient experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Citrix XenClient experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>