App-V applicatie virtualisatie software

App-V, voorheen Softgrid, is de Microsoft applicatie virtualisatie software oplossing. Hiermee kunnen applicaties worden aangeboden zonder dat deze daadwerkelijk op het systeem zoals een desktop, laptop of mobile device, geïnstalleerd hoeven te worden. Het gebruik van App-V en daarmee van gevirtualiseerde applicaties brengt verschillende voordelen met zich mee zoals het voorkomen van conflicten tussen de applicaties onderling of conflicten met het OS. App-V is onderdeel van het Microsoft Desktop Virtualisatie oplossingen pakket.

Voordelen App-V

Enkele voordelen van de App-V software zijn:

  • Storage besparing met App-V – Virtuele applicaties kunnen opgestart worden vanaf een centrale network resource. De applicatie wordt gestreamed, maar niet gecached op de werkplek. Dit levert met name voor VDI werkplekken een storage behoorlijk besparing op.
  • Schaalbare infrastructuur met App-V – Er is een splitsing tussen de Management- en Publishing Server en de omgeving wordt beheerd via een webbased management console. Hierdoor wordt de schaalbaarheid en de flexibiliteit vergroot.
  • Integratie met App-V – Virtuele applicaties integreren goed met het onderliggende systeem dankzij een uitgebreid aantal virtual application extensions voor o.a. URL protocols (mailto links) en de mogelijkheid om virtuele applicaties ook te promoten tot ‘default programs’.

De App-V experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende App-V experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw applicatie virtualisatie projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

Ik wil meer informatie

Meer over App-V lezen?

Wilt u meer lezen over Microsoft App-V? Bekijk dan ook eens deze pagina’s:


IT-blog: Migratie naar App-V 5.0

Migratie app-VWij staan in deze blog stil bij de voordelen van de nieuwe versie van App-V. Maar ook kijken we naar een aantal aandachtspunten t.a.v. de migratie naar App-V 5.0.

Migratie App-V 4.6 naar App-V 5.0 »


Referenties Applicatie virtualisatie

Klanten waarvoor IT2IT het applicatie virtualisatie projecten heeft uitgevoerd zijn onder meer:

Klanten applicatie virtualisatie


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte over onze blogs en het nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief.

Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo (O) is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-architectuur, waaronder het virtualiseren van Windows applicaties.

Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional