Hyper-V

Microsoft Hyper-V is de virtualisatietechnologie voor een omgeving waarin meerdere servers of desktop’s virtueel gelijktijdig draaien op één enkele fysieke server. Na installeren draait elke virtuele machine zijn eigen besturingssysteem, het zogeheten gastsysteem en kan deel uitmaken van een fysiek netwerk of domein. Middels ‘Hyper-V Manager’ kunnen alle virtuele machines aangemaakt en beheerd worden vanuit één centraal punt. Windows Server is voorzien van deze Hyper-V functie.

Hyper-V en VDI

Het samenbrengen van een virtuele desktop infrastructuur (VDI) verhoogt met behulp van Hyper-V de productiviteit en beheersbaarheid. Vanwege het centrale beheer wordt tevens een betere beveiliging geboden en een beter beheer van compliance van virtuele machines en applicaties. Hyper-V zorgt voor een betere beschikbaarheid van het netwerk omdat Hyper-V de impact van geplande en ongeplande down-time helpt te minimaliseren.

Hyper-V gaat verder

De meest recente versie van Hyper-V heeft een verbeterd hardeschijfbeheer en nieuwe migratiemogelijkheden en clustering opties. Daarnaast zijn de integratie services verbeterd waardoor beheerders nu manipulaties kunnen doen zonder dat de virtuele machine stopgezet dient te worden. Hyper-V machines failover clustering via Hyper-V Replica zijn verbeteringen die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van IT-infrastructuur ten goede komen. Randapparatuur ondersteuning voor onder andere USB, printers en Plug& Play compatibiliteit zijn tevens verbeterd.

De Hyper-V experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende Microsoft Hyper-V experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>