Microsoft IIS

Microsoft Internet Information Services ofwel IIS is een platform of een groep serverdiensten voor het ondersteunen van websites, applicaties en services. Microsoft IIS is een veilig, uitgebreid doch toegankelijk modulair systeem waarmee controle en mogelijkheden verkregen worden zonder de veiligheid of betrouwbaarheid te beperken. MS IIS is naast Apache en Nginx, wereldwijd één van de meest gebruikte webservers.

ISS in de praktijk

Via Microsoft Web Platform Installer worden web applicaties als IIS, PHP en ASP.NET volledig ondersteund en kan er met de meeste gangbare applicaties als Drupal, Umbraco en WordPress gewerkt worden. Microsoft Internet Information Services ondersteunt een groot aantal protocollen, waaronder http, HTTPS, FTP en SMTP. Recent heeft MS IIS ook de stap gemaakt naar Cloud management via Microsoft Internet Information Services Manager. Beheer van MS Azure Websites op afstand is nu mogelijk via een HTTP over SSL connectie in IIS Manager. Op deze manier is het voor beheerders mogelijk om een vertrouwde IIS interface te gebruiken voor beheer van de Azure Websites en is er verminderde kans op fouten door directe manuele interventies op de WEB.CONFIG files zoals voorheen gedaan werd.

Met Microsoft Internet Information Services is het gemakkelijk om uitbreidingen te installeren en zo nieuwe functionaliteiten te activeren zoals load balancing of applicatie request routing. Web veiligheid is onder andere te bereiken met het automatische applicatie isolatie of verminderde server foot-print.

De ISS experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende ISS experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw webserver projecten, vraagstukken en uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

 

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>