VMware vSphere

VMware vSphere, voormalig VM Ware Infrastructure, is VMware´s gevirtualiseerde Cloud computing besturingssysteem en bestaat uit een suite van applicaties die voor Cloud computing gebruikt kunnen worden i.c.m. VMware ESX of ESXi. Het VMware vSphere suite pakket bestaat uit ondermeer:

  • VMware vCenter Configuration Manager
  • VMware vCenter Application Discovery Manager

En de mogelijkheid voor gebruik van:

  • VMware vMotion
  • VMware vSphere Storage Appliance
  • VMware vSphere Data Protection
  • VMware vSphere Replication.

VMware vSphere kan worden ingezet om bestaande fysieke servers te virtualiseren en resources optimaal te benutten door meerdere servers te laten draaien op dezelfde fysieke hardware. Door de servers in groepen of ‘pools’ te laten draaien kunnen werklasten verdeeld worden en kunnen servers die op dat moment geen dienst doen, tijdelijk offline gehaald worden. Daarnaast zijn de virtuele machines mobiel en gemakkelijk hanteerbaar voor back-up of cloning doordat alle informatie van m.b.t. configuratie, status en data opgeslagen worden op de datastore.

Voordelen VMware vSphere

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van VM Ware vSphere. Door virtualisatie hebben alle machines dezelfde features als normale fysieke machines en zijn daarom compatible op gebied van besturingssysteem, drivers en applicaties. Virtualisatie met VMware vSphere biedt veiligheid doordat machines geïsoleerd van elkaar draaien, ook al zijn ze op dezelfde host geïnstalleerd. De VMWare virtuele machines zijn gemakkelijk te verplaatsen en daardoor mobiel want de bronbestanden van de virtuele machines zijn te kopiëren als elke andere Windows file. Binnen VMware vSphere zijn virtuele machines volledig los van de onderliggende hardware van de host geïnstalleerd. Dit maakt testen met andere componenten – anders dan de host – mogelijk. Op deze wijze is het mogelijk om bijvoorbeeld andere besturingssystemen te testen die andere componenten nodig hebben.

De vSphere experts van IT2IT

IT2IT heeft verschillende vSphere experts in het team van IT-specialisten. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij uw virtualisatie projecten, -vraagstukken en -uitdagingen. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op 074-2490440. Wij helpen u graag verder!

 

[contact-form-7 id=”10″ title=”Contactformulier 1″]

Ik wil meer informatie

IT2IT is Citrix Certified Professional IT2IT is Microsoft Certified Systems Engineer IT2IT is VMWare Certified Professional


Over IT2IT
IT-bedrijf IT2IT uit Hengelo is gespecialiseerd in het detacheren van IT-ers en het uitvoeren van projecten rondom de Microsoft-, Citrix- en VMware-architectuur. De focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken.
Lees meer over IT bedrijf IT2IT »


Nieuwsbrief
Wij houden u graag maandelijks op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen uit de IT branche. U kunt zich hiervoor inschrijven op onze IT2IT nieuwsbrief. Uiteraard kunt u zich altijd weer uitschrijven.
Inschrijven IT2IT nieuwsbrief >>